Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » СВЕТОСАВСКА УЛИЦА У НОВОМ РУХУ

СВЕТОСАВСКА УЛИЦА У НОВОМ РУХУ

09.08.2022. | Вијести

У оквиру Програма асфалтирања улица и локалних путева које проводи општина Невесиње данас се у Светосавској улици врши пресвлачење новим слојем асфалта. Радове изводи предузеће „Невесињепутеви“. У првој фази је планирана реконструкција око 500 метара , а већ наредним тендером биће обухваћено и преосталих 300 метара улице. Пројектом је укључена и изградња оборинске канализације и постављање расвјете и саобраћајне сигнализације. Овa саобраћајнице је била доста оштећена и годинама је чекала на санацију. Средства су обезбијеђена из донације Владе Србије.

Из локалне управе су потврдили да је завршен тендер за реконструкцију и изградњу градских, приградских и сеоских саобраћајница вриједан око 1.250.000 КМ. Радови ће бити извођени у Улици Богдана Жерајића, Лапчевинама, Миљевцу, Батковићима, Брежинама, Шајбама, Загајницама, Бојиштима, Биограду, Дрежњу, Оџаку, Расту.

У оквиру пројекта УНДП-а биће урађене три улице у насељима Миљевац и Шајбе и селу Грабовица. Радове финансирају општина Невесиње и владе Швајцарске и Шведске.

Радио Невесиње