Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ДОДИК И ВУЧИЋ ОДРЖАЛИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У МОСТАРУ И ХЕРЦЕГОВИНИ

ДОДИК И ВУЧИЋ ОДРЖАЛИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У МОСТАРУ И ХЕРЦЕГОВИНИ

16.04.2024. | Вијести

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик одржали су у Мостару састанак са представницима Срба из Мостара и Херцеговине.

На састанку су били присутни министри из Владе Србије, премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац, као и замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо, представници канцеларије Владе Републике Српске у Мостару, СПКД ПросвјетЕ ГО Мостар, представници мостарских удружења, представници општина Невесиње, Источни Мостар, Дрвар, Равно и Столац.

Разговарано је о проблемима и могућностима да се они ријеше.

Вучић и Додик су обећали подршку за пројекте који се у Мостару заједнички договоре, као и подршку удружењима која прате националну политику Србије и Републике Српске.

Обећана је подршка буџету Дрвара и Општини Невесиње за обиљежавање манифестације 150 година од прве Невесињске пушке. Обећана је подршка и Источном Мостару за изградњу путне инфраструктуре.

– У разговору са Србима у Мостару. Пажљиво слушам које су њихове потребе, жеље и планови у којима би Србија могла да им помогне. Говорили смо и о конкретним активностима и пројектима који би унапредили квалитет живота српске заједнице у граду на Неретви, а посебно младих људи који желе да остану у Мостару и у њему граде будућност за себе и своје породице – написао је Вучић на Инстаграму.

Поручио је да увијек могу да се ослоне на Србију и Републику Српску.

– У предстојећем периоду уложићемо још више пажње, средстава, љубави и енергије у напредак и развој свих крајева у којима живе Срби – истакао је Вучић.

Предсједник Српске Милорад Додик након састанка је рекао да је било говора о проблемима заједнице у Мостару и Херцеговини.

„Говорили смо о проблемима наше заједнице овђе и о потреби укључивања већег у друштвени и политички живот. Окупљање око политика које прате оно што Република Српска и Србија у националном смислу раде. Такве партије и удружења имаће подршку и Републике Српске и Србије. Разговарали смо и о начелницима општина у Источној Херцеговини које имају неке проблеме и тражили смо модалитет да им се помогне“, рекао је кратко Додик.

ТОП ПОРТАЛ