Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ДЕЛЕГАЦИЈА СРБИЈЕ У ПОСЈЕТИ НЕВЕСИЊУ-ГУЈОН И ВУЈАДИНОВИЋ

ДЕЛЕГАЦИЈА СРБИЈЕ У ПОСЈЕТИ НЕВЕСИЊУ-ГУЈОН И ВУЈАДИНОВИЋ

07.06.2022. | Вијести

У оквиру дводневне посјете Мостару и Невесињу директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије Арно Гујон и посланик у Народној скупштини Републике Србије Милимир Вујадиновић посјетили су Општину Невесиње и Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама „Моја нада“.

У разговору са начелником упознали су се са општим стањем у Невесињу, правцима развоја, донацијама Репулике Србије и реализацији пројеката.

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изразио је велико задовољство поводом данашње посјете Општини Невесиње, а поготово се одушевио са дјецом из Удружења на њихој великој енергији и ентузијазму.

„Видјели смо дјецу која су насмијана и срећна са својим васпитачима, која уче, вјежбају и рецитују. Посебно ми је драго што смо могли скромно да помогнемо овој дјеци својом донацијом и надам се да ћемо и убудуће преко наше Управе за сарадњу са дијаспором моћи да финансирамо и неке друге пројекте како овог тако и других удружења широм Републике Српске“, истакао је Гујон.

Посланик у Народној скупштини Републике Србије Милимир Вујадиновић истакао је да Србија жели и може да буде близу сваког нашег грађанина, без обзира на његов здравствени, социјални или образовни статус.

Начелник Општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалио се делегацији Србије на посјети уручивши им пригодне поклоне. Истакао је да је разговарано о реализацији пројеката које је финансирала Влада Србије, као и о подршци коју Невесиње има од Републике Србије.

„ Посебно ми је драго што смо обрадовали ову дјецу уручивши им играчке и лаптоп, јер се ради о удружењу у којем влада велика љубав, ентузијазам и труд да се направе мали кораци за свако дијете“, истакао је Авдаловић , поручивши да ће подршку Општине и Србије увијек имати.