Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЈУБИЛАРНО ИЗДАЊЕ МЕМОРИЈАЛА „МИШО ТАМИНЏИЈА“ ПРАТИ РЕКОРДНИ НАГРАДНИ ФОНД

ЈУБИЛАРНО ИЗДАЊЕ МЕМОРИЈАЛА „МИШО ТАМИНЏИЈА“ ПРАТИ РЕКОРДНИ НАГРАДНИ ФОНД

17.11.2022. | Вијести

Организациони одбор Меморијалног турнира у малом фудбалу „Мишо Таминџија“ 30. пут приређује манифестацију спорта препознатљиву у читавом региону.

Припреме за овај традиционални спортски догађај већ су почеле и ако је судити према првим најавама, јубиларно издање по наградама, спонзорима и пратећим садржајима надмашиће све претходне турнире.

Уз покровитељство Општине Невесиње и подршку спонзора организатори су планирани знатно богатије награде за најуспјешније екипе, али је акценат и даље на спортском дружењу, витешком надметању и чувању спортске традиције. Укупан наградни фонд турнира пројектован је на износ од око 15.000 КМ, при чему би за финалисте у сениорској конкуренцији било резервисано 10.000 КМ.

Детаљне информације о такмичарским категоријама, наградама, пријавама, пропозицијама и другим појединостима Организациони одбор ће објавити наредних дана.

Турнир почиње средином децембра, а традиционално се завршава вече уочи великог хришћанског празника Божића.

Меморијал „Мишо Таминџија“ непрекидно се у Невесињу одржава од 1993. године и најмасовнија је манифестација ове врсте у источној Херцеговини. Фудбалске вјештине на паркету Спортске дворане „Невесињка“ у протекле три деценије показивали су играчи из читавог региона, а као гости на овој ревији малог фудбала присуствовали су познати играчи и тренери.

Незаборавна спортска дружења и бројни куриозитети који су везани за ову спортску манифестацију били су главни мотив пријатељима турнира да и ове године уложе напоре како се ријетка традиција не би прекидала.