Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ОДОБРАВАЊЕ НОВЧАНИХ ПОДСТИЦАЈА ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ОДОБРАВАЊЕ НОВЧАНИХ ПОДСТИЦАЈА ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

22.02.2022. | Вијести, Јавни позиви

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава пољопривреднике да је данас објављен Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у 2022. години, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Јавни позив је отворен 30 дана од дана објављивања.

Из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске подсјећају пољопривреднике на обавезу ажурирања података у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Српској, што је један од услова за остваривање права на кориштење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Пољопривредна газдинства која нису извршила редовно годишње ажурирање података неће моћи остварити право на подстицајна средства за капиталне инвестиције, наводи се у саопштењу.

Носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Српске пријавити обавезу доприноса за 2021. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2021. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Пољопривредна газдинства уписана у Регистар газдинстава сваке године, од 1. јануара до 15. маја, обавезно пријављују надлежној организационој јединици АПИФ-а податке о начину коришћења регистрованог земљишног посједа, то јест податке о засијаним, односно засађеним пољопривредним културама на регистрованом пољопривредном земљишту и врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

Породично газдинство уписује се у Регистар газдинстава као комерцијално или као некомерцијално газдинство.

Јавни позив можете пронаћи на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, као и на сајту Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.