Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ УЛАЗИ 1.313 НЕВЕСИЊСКИХ УЧЕНИКА

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ УЛАЗИ 1.313 НЕВЕСИЊСКИХ УЧЕНИКА

31.08.2023. | Вијести

У Основној школи „Ристо Пророковић“ 1. септембра почиње настава за 863 ученика. У новој школској години настава ће бити организована у матичној школи, четири деветоразредне и пет петоразредних подручних школа. Први пут са школским обавезама суочиће се 84 ученикa. У односу на прошлу годину у клупама су два првачића више.

И ове школске године настава ће се наизмјенично изводити у првој и другој смјени за све ученике централне школе.

Директорица школе Мара Шаран пожељела је ученицима срећан почетак школске године. Нагласила је да ће акценат бити на унапређењу квалитета образовања и подизању нивоа безбједности ученика.

Свечани пријем за првачиће

У Дому културе „Небојша Глоговац“ у петак, 1. септембра биће уприличен свечани пријем првачића.

Директор школе, учитељи и представници локалне власти поздравиће малишане и уручити им пригодне поклоне. За нове другаре ученици и наставници Основне школе припремили су забавни програм са пјесмама, рецитацијама, игроказима и другим садржајима.

Из невесињске основне школе позвали су првачиће, родитеље и све заинтересоване грађане да присуствују свечаности. Програм почиње у 11:30 часова.

Школско звоно у петак ће на наставу позвати 450 ученика Средњошколског центра “Алекса Шантић”. У новој школској години настава ће бити организована у 20 одјељења, а изводиће се у првој смјени.

У први разред средње школе уписано је 120 ученика који су распоређени у пет одјељења. Средњошколско образовање почеће два одјељења гимназијалаца, и по једно одјељење економских техничара, машинских техничара за компјутерско конструисање и електроинсталатера.

Директор школе Момир Братић нагласио је да је настава стручно заступљена и да су кабинети и учионице спремни за извођење наставног процеса.