Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА НЕВЕСИЊЕ-БЕРКОВИЋИ, ДИОНИЦА ЗОВИ ДО-РАКОВА НОГА

У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА НЕВЕСИЊЕ-БЕРКОВИЋИ, ДИОНИЦА ЗОВИ ДО-РАКОВА НОГА

22.05.2024. | Вијести

Предузеће „Невесињепутеви“ изводи радове на регионалном путу Р-435 Невесиње  ̶  Берковићи. Асфалтира се дионица од Зовог Дола до Ракове Ноге у дужини од једног километра, односно до прикључења на пут према Џиновој Махали.

Радове су данас обишли начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и замјеник начелника Богдан Ботић. Авдаловић је нагласио да су иницијативу покренули мјештани овог дијела невесињске општине који су указивали да је асфалтирање саобраћајнице потребно због интензивирања радова за потребе ХЕ „Дабар“.

„Контактирали смо Јавно предузеће ‘Путеви РС’ и добили одобрење за постављање асфалта“, потврдио је Авдаловић.

Технички директор у предузећу «Невесињепутеви» Милован Самарџић каже да радове вриједне око 300.000 КМ финасира Јавно предузеће «Путеви Републике Српске». Према његовим ријечима радови би требало да буду завршени сутра. До тада возачи могу користити алтернативну саобраћајницу преко Биограда.

Самарџић је подсјетио да је предузеће „Невесињепутеви“ недавно, у оквиру редовног одржавања путева, извршило пресвлачење новог слоја асфалта на регионалном путу Невесиње – Зијемља, на дионици од Придвораца до Лакта дугој 3,7 километара.