Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА О ЗНАЧАЈУ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА О ЗНАЧАЈУ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

20.03.2024. | Вијести

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ у Невесињу jе данас одржан Пети панел на којем су учесници говорили о доприносу мјесних заједница локалној култури, економији и социјалном животу.

Кроз излагање панелиста: начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића, координатора пројеката Љубице Бендераћ, Витомира Војичића, Дејана Јанковића и предсједника требињске мјесне заједнице Засад Славенка Лакића, указано је на улогу и значај мјесних заједница, не само за локалну средину, него и за Босну и Херцеговину уопште.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић се захвалио УНДП-у и владама Швајцарске и Шведске што су већ имплементирале прву и другу фазу Пројекта у нашој општини којим је обухваћено 11 мјесних заједница, од којих су три градске и осам руралних.

„Сви пројекти у овим мјесним заједницама су одабрани од стране грађана и у њих је уложено преко 550 000 КМ“, нагласио је Авдаловић.

Он је додао да су на данашњој Панел дискусији појаснили нека питања и оставили могућност да се овај Пројекат настави јер је у посебном интересу грађана.

Панел је уједно био прилика да се улога мјесних заједница прикаже кроз активност младих и укљученост жена у социјалном животу.

Скуп је организован у оквиру пројекта УНДП-а „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који се реализује уз финансијску подршку влада Швајцарске и Шведске, с циљем промовисања разумијевања и подршке позитивним промјенама за будућност.