Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У НАРЕДНИХ ДЕСЕТ ДАНА ИЋИ ЋЕМО У СВАКУ ОПШТИНУ И КРЕИРАТИ ДОГОВОРЕ

У НАРЕДНИХ ДЕСЕТ ДАНА ИЋИ ЋЕМО У СВАКУ ОПШТИНУ И КРЕИРАТИ ДОГОВОРЕ

20.03.2024. | Вијести

У Требињу на састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика са градоначелником Мирком Ћурићем, начелницима херцеговачких општина и министрима у Влади Српске разговарано је о тренутом стању у локалним заједницама, пројектима за развој и потенцијалима којима располажу локалне заједнице

Како је истакнуто након састанка разговарано је о стратешким гранама развоја и путној инфраструктури.

Најактуелнији проблеми у Херцеговини су путеви, приоритетно Љубиње-Столац, који се наставља ове године и пут Гацко-Тјентиште-Фоча.

Додик је након састанка рекао да ће у наредних десет дана локалне заједнице добити одговоре на постављена питања, а да ће са премијером Српске Радованом Вишковићем и министрима до краја априла обићи све херцеговачке општине и сагледати шта се може урадити на рјешењу горућих и развојних питања.

Ћурић је након састанка са Додиком и министрима у Влади Српске рекао да је кључна путна комуникација.

– На дионици Фоча-Тјентиште, која је била највећи проблем, креће се са радовима, а у овој години планиран је наставак радова на путу Жегуља-Столац – рекао је Ћурић.

Он је навео да је Додик подржао изградњу конгресног центра у Требињу, који ће бити значајан за развој туризма.

Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић рекао је да су начелници општина добили могућност да се у наредних 15 дана обрате Кабинету предсједника Српске и Влади Српске са конкретним приједлозима.

– До сада то није била пракса, барем што се Берковића тиче. Кандидовао сам одређена питања попут пута Берковићи-Невесиње, вјетроелектрану “Хргуд”, те још неке проблеме. Добро је што је одржан овај састанак, какав се посљедњи пут десио 2013. године – каже Абрамовић.

Додик и министри присуствују отварању Самита енергетике у Требињу, на коме се, током три дана, очекује присуство око хиљаду учесника из 11 земаља.

РТРС