Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » У ЗОВОМ ДОЛУ ДАН МОЛИТВЕ И СЈЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

У ЗОВОМ ДОЛУ ДАН МОЛИТВЕ И СЈЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

24.05.2024. | Вијести

У Храму Свих светих у Зовом Долу јутрос је служена света литургија, а потом је код Споменика погинулих бораца одржан помен. Богослужење је обавио свештеник Драго Зубац. Он је нагласио да је ово био дан молитве и сјећања на јунаке који нису жалили себе да би ми данас живјели у слободи.

Код Споменика на којем се налазе имена 17 погинулих бораца Војске РС са подручја мјесне заједнице Зови До цвијеће су положили чланови породица погинулих бораца и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, републичке и општинске власти.

Српски борци из Зовог Дола, Бежђеђа и Трусине су више пута кроз историју међу првима стајали на бранику отаџбине. Тако су и у посљедњем рату заједно са браћом из читавог Невесиња одбранили вјековну српску земљу.

Уз благослов Епархије захумско-херцеговачке и приморске у порти Храма Свих светих прије пет година је саграђен и освјештан Споменик погинулим борцима како би било оживљено сјећање на људе који су поднијели највећу жртву за слободу и Републику Српску.