Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » СВЕЧАНО ОТВОРЕНА 146. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА 146. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА

14.08.2021. | Вијести

Министарка финансија у Влади РС Зора Видовић оторила је вечерас 146. Невесињску олимпијаду, највећу спортско-културну манифестацију источне Херцеговине. Током програма свечаног отварања на Тргу слободе Видовић је пожељела да се Невесињска олимпијада никада не прекине.

Она је нагласила да Невесиње заслужује сваку похвалу и признање не само у Републици Српској него и у читавој Европи, јер се традиција коју има ова манифестација ријетко среће. Видовић је обећала помоћ Владе РС за све наредне олимпијаде.

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић рекао је да је 146. Невесињска олимпијада највећи доказ да овај народ и поред свих страдања увијек побјеђује.

Начелник општине Миленко Авдаловић захвалио се Влади РС, свим спонзорима, организацијама и појединцима који су допринијели да Невесињска олимпијада буде успјешно организована.

‒ Примичено се златном јубилеју од вијек и по постојања и надамо се да ћемо га дочекати као мјесто отворено за све добре људе ‒ истакао је Авдаловић.

У културно-забавном програму учествовао је Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова РС под диригентском палицом Душана Покрајчића и са вокалним солистом Илијом Барошем, етно групе „Свети Димитрије и „Симонида“ и полазници Дјечијег вртића и Плесног клуба „Летс денс“. Публику је забавио хумориста Драган Маринковић Маца.

Свечани амбијент на Тргу слободе употпунио је ватромет.

Централни догађај Невесињске олимпијаде биће одржан сутра на Братачком лугу код Невесиња. Највише пажње привлаче три галоперске трке, али интересовање влада и за традиционалне и витешке дисциплине.

Организатор манифестације је општина Невесиње, а покровитељ Влада РС.