Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » САЈАМ У НЕВЕСИЊУ ОКУПИО ИЗЛАГАЧЕ ОД ВЛАСЕНИЦЕ ДО ТРЕБИЊА

САЈАМ У НЕВЕСИЊУ ОКУПИО ИЗЛАГАЧЕ ОД ВЛАСЕНИЦЕ ДО ТРЕБИЊА

14.08.2021. | Вијести

Сајам прехрамбенихн производа и ручних радиности  који се одржава у оквиру 146. Невесињске олимпијаде данас је окупио велики број излагача на платоу Градске пијаце у Невесињу.

Произвођачи су на штандовима изложили млијечне производе, мед и пчелиње производе, алкохолна пића, козметику и пуно других производа по којима је препознатљив херцеговачки крај.

Сајам је отворио начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић, који је рекао да је сајам и ове године окупио излагаче и посјетиоце из цијеле Херцеговине, па и шире.

Стручни жири је и овог пута одлучио да приликом додјеле награда обухвати што већи број излагача.

Овогодишњи предсједник жирија био је директор Аграрног фонда Требиње Веселин Дутина, а чланови су били руководилац Подручне јединице за пружање стручних услуга у пољопривреди Борислав Миливојевић и виши стручни сарадник за рурални развој Драган Дрвенџија.

Дутина је истакао да је комисији данас био повјерен тежак задатак, али да су настојали да га обаве на професионалан начин и да награде оду у руке оних који су имали најбоље производе.

Најбољи пуномасни сир из мијеха прави Мирјана Кравић, а најукуснији кајмак Драга Вукосав.

Да су Невесињци добри домаћини могло се видјети и на штанду Анђелка Вукотића гдје се пробао најбољи пршут, а све то уз чашицу разговора и најбоље домаће ракије Мирка Грубачића и Риста Жерајића.

Невесињски пчелар Раде Радовановић освојио је прву награду у категорији за најбољи мед и пчелиње производе, а најукуснија традиционална јела пробала су се на штанду Мирјане Савић.

Жири је наградио све излагаче ручних радиности, а прву награду подијелили су Радивоје Сокнић и Борјана Милошевић. Друга награда припала је Максиму Јањићу и Миливоју Шиповцу, док су треће мјесто подијелили Сена Ђурица и Слава Богдановић.

Најљепше уређени штанд ове године имао је Слободан Пудар.

Захвалнице за учешће на сајму добила је Херцеговачка кућа из Требиња.

Хуманим гестом истакла се Сена Ђурица, добитница награде у категорији ручних радиности. Она је свој ваучер поклонила Удружењу „Моја нада“.

У ревијалном дијелу програма учествовали су КУД „Невесиње“, плесна група „Let’s dance“ и малишани из Вртића „Света Евгенија царица Милица“.

Спонзори 16. Сајма прехрамбених производа и ручних радиности су Општина Невесиње и Министарство за привреду и предузетништво.

Награђени излагачи:

Пуномасни сир из мијеха:

1. Мирјана Кравић

2. Маријана Савић

3. Милосава Самарџић

Кајмак:

1. Драга Вукосав

2. Невенка Лукета

3. Добрила Говедарица

Пршут:

1. Анђелко Вукотић

2. Милија Радојичић

Пчелињи производи:

1. Раде Радовановић

2. Радмило Говедарица

3. Бранимир Таминџија

Утјешне награде добили су Љубиша Медан и Милан Манојловић.

Домаћа ракија:

1. Мирко Грубачић и Ристо Жерајић

2. Жанела Пажин и Мирослав Ивезић

3. Добрила Будалић

Традиционална јела:

1. Мирјана Савић

2. Добрила Говедарица

3. Невенка Лукета и Драга Вукосав

Најљепше уређени штанд:

1. Слободан Пудар

Ручне радиности:

1. Радивоје Сокнић и Борјана Милошевић

2. Максим Јањић и Миливоје Шиповац

3. Сена Ђурица и Слава Богдановић