Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПРОГРАМ СПАСОВДАНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У НЕВЕСИЊУ

ПРОГРАМ СПАСОВДАНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У НЕВЕСИЊУ

10.06.2024. | Вијести

Општина Невесиње и Саборни храм Вазнесења Господњег у четвртак, 13. јуна прославиће крсну славу Спасовдан.

Славским свечаностима присуствоваће црквени великодостојници, високи званичници Републике Српске, представници локалне извршне и законодавне власти, борачких организација, јавних институција, предузећа и гости из херцеговачких општина.

Свету литургију у Храму Вазнесења Господњег на Спасовдан са почетком у 9 часова служиће владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством Епархије. Након богослужења традиционална свечана литија проћи ће градским улицама. Ломљење славског колача и славски обред биће обављени у порти Саборног храма.

У 11:45 биће уручени кључеви стамбених јединица корисницима зграде социјалног становања, заједничког пројекта Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Општине Невесиње.

У 12:30 часова у Дому културе “Небојша Глоговац” биће одржана свечана сједница Скупштине општине Невесиње на којој ће бити додијељене захвалнице заслужним грађанима и удружењима. Биће уручени и поклони ђацима генерације у Основној школи „Ристо Пророковић“ и СШЦ „Алекса Шантић“.

Свечаности се завршавају славским ручком у ресторану „Буквица“.