Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ ДОДИЈЕЉЕНА ПОВЕЉА ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ ДОДИЈЕЉЕНА ПОВЕЉА ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

25.05.2023. | Вијести

Општина Невесиње је поводом крсне славе Спасовдана највише општинско признање Повељу општине додијелила предсједнику Србије Александру Вучићу за изузетан допринос развоју општине Невесиње приликом додјеле донаторских средстава.

У образложењу одлуке о додјели признања наводи се да је предсједник Вучић у првом кварталу 2021. године донио одлуку да се малим општинама у Републици Српској међу којима се нашло и Невесиње исплате донаторска средства.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је помоћ од три милиона еура усмјерена за пројекте који су донијели свеопшти напредак локалне заједнице. Он је подсјетио да су средства утрошена јавно и транспарентно и имплементирана у пројекте путне, водоводне и канализационе инфраструктуре, реконструкцију образовних установа, подстицаје у привреди и помоћ буџету.

„Општина Невесиње се опредијелила за развој двије стратешке дјелатности: електро сектор и пољопривреду јер ће тако новац бити потрошен у интересу грађана“, нагласио је Авдаловић.

Начелник се захвалио свима који су допринијели реализацији ових важних пројеката за грађане и нагласио да ће Невесиње наставити добру сарадњу са владама Републике Српске и Републике Србије.

Повељу је преузео специјални изасланик предсједника Србије Адам Шукало који је рекао да му је част да у име предсједника прими ово признање.

„У будућности вам желим добре, домаћинске пројекте који ће побољшати живот нашем народу који је у прошлости поднио велике жртве за нашу слободу“, нагласио је Шукало.

Он је додао да морамо створити могућности да се овдје настави живјети и радити у миру.

Друго по рангу општинско признање Плакета „Свети Димитрије“ додијељена је предузећима „Мраз“ и „Појужина пром“ и СЗР ПВЦ браварија „Голд“ за допринос привреденом развоју општине Невесиње и отварању нових радних мјеста.

Начелник општине Миленко Авдаловић уручио је и девет захвалница пољопривредним произвођачима, хуманитарцима, спортистима и спортским радницима који су у својим областима постигли запажене резултате. То су Мирослав Глоговац, Веселин Радић, Срећо Булајић, Миле Куљић, Јана Ђерић, Амар Чавчић, Драго Таминџија и активисти хуманитарних пројеката „Српска кућа“ и „С Тамаром у акцији“.