Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПРАЗНИЧНА СВЕТКОВИНА У ДОМУ КУЛТУРЕ И ДЈЕЧИЈЕМ ВРТИЋУ

ПРАЗНИЧНА СВЕТКОВИНА У ДОМУ КУЛТУРЕ И ДЈЕЧИЈЕМ ВРТИЋУ

02.06.2022. | Вијести

Након богослужења у Саборном храму, свечане литије градским улицама и пресијецања славског колача обиљежавање Спасовдана у Невесињу настављено је свечаним отварањем објеката за културу и образовање који су реконструисани донаторским средствима Владе Србије. Изражена су очекивања да ће ови пројекти дати подстрек вриједним људима невесињског краја да наставе радити и стварати на својим вјековним огњиштима.

За другу фазу обнове објекта Дома културе у којем су смјештене важне институције ‒ Музичка школа, Народна библиотека, Градска галерија и Спомен соба Влада Србије је уложила око 300.000 евра , а за проширење капацитета Дјечијег вртића још 150.000 евра.

Премијер Радован Вишковић захвалио се Србији за све што чини за Републику Српску, нагласивши да нема општине у Српској у којој није учествовала у изградњи инфраструктурних пројеката.

Вишковић је додао да је Влада РС препознала Невесиње као стратешко мјесто, које треба помоћи да се развија, истичући да је у посљедње четири године у ову општину уложено близу 30 милиона марака.

‒ Издвојили смо значајна средства за енергетске пројекте, али се радујемо и обнови Дома културе и Дјечијег вртића ‒ поручио је Вишковић.

Захвалност Србији и њеном предсједнику исказао је и начелник општине Миленко Авдаловић наглашавајући да је ово први пут у историји да се јавно, кроз буџет и институције, помажу Срби преко Дрине.

‒ Након земљотреса из новембра 2019. године који је оштетио зграду Дома културе, предложили смо потпуну санацију и реконструкцију објекта и то је на нашу срећу прихватила и Влада Србије ‒ подсјетио је Авдаловић, додајући да је донаторским средствима ова зграда потпуно препорођена.

Честитке грађанима Невесиња поводом Спасовдана упутили су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Ученици и наставници Музичке школе, полазници и васпитачи Дјечијег вртића, данас су били срећни и задовољни. Госте су почастили забавним програмом, а уручени су и пригодни поклони са обиљежјима Невесиња.