Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ КОМПЛЕКСА НОВОГ ГРОБЉА НА ГВОЗДУ

ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ КОМПЛЕКСА НОВОГ ГРОБЉА НА ГВОЗДУ

15.11.2022. | Вијести

Општина Невесиње је почела уређење комплекса „Новог гробља“ на локалитету Гвозд у складу са раније усвојеним Регулационим планом и одлукама Општинског парламента. Истовремено, Црквена општина Невесиње уз благослов владике Димитрија, завршава изградњу Парохијског дома који ће служити потребама вјерника.

Ново гробље, Парохијски дом, капела, паркинг простор, зелене површине и други пратећи објекти чиниће једну функционалну цјелину.

Из локалне управе су потврдили да се инфраструктурни радови дјелимично изводе општинском механизацијом, као и да је Општина Невесиње финансијски помогла изградњу Парохијског дома.

Свештеник Младен Чалија каже да је изградња читавог комплекса била потребна Невесињу. Сматра да је овај пројекат добро прихваћен у народу. Чалија је потврдио да су у току завршни радови на Парохијском дому и да је планирано да објекат буде стављен у функцију наредног прољећа. Старјешина Саборног храма истакао је помоћ Владе Србије, Општине Невесиње, Епархије захумско-херцеговачке и бројних установа, предузећа и појединаца.

Намјера локалне управе је да управљање Новим гробљем повјери Јавном предузећу „Комус“, док ће Парохијски дом остати у власништву Црквене општине Невесиње.