Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПОДИЗАЊЕМ ОЛИМПИЈСКЕ ЗАСТАВЕ И ВАТРОМЕТОМ ПОЧЕЛА 148. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА

ПОДИЗАЊЕМ ОЛИМПИЈСКЕ ЗАСТАВЕ И ВАТРОМЕТОМ ПОЧЕЛА 148. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА

03.08.2023. | Вијести, Невесињска олимпијада, Олимпијада вијести

Подизањем олимпијске заставе на јарбол испред Спортске дворане „Невесињка“ вечерас је озваничен почетак 148. Невесињске олимпијаде. Свечани чин обавили су најбољи спортисти Невесиња у 2022. години, кик боксерка Јана Ђерић и рукометаш Дарко Драговић. Интонирана је химна Републике Српске, а приређен је и ватромет.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласаио је да је невесињски сабор традиције, витештва, културе, спорта и туризма најстарија манифестација ове врсте у Републици Српској. Он је нагласио да спортисте и госте очекују разноврсни садржаји у наредних десет дана, а да су круна витешког надметања коњске трке на Братачком лугу 13. августа.

Авдаловић је истакао да Невесињска олимпијада не промовише само општину, него и Херцеговину и читаву Републику Српску.

Свјетска првакиња у кик боксу Јана Ђерић каже да јој је била велика част да подигне олимпијску заставу.

„Осјећам се поносно и срећно што овим чином означавамо почетак манифестације, која има богату традицију и која промовише спорт и олимпијски дух“, рекла је трофејна невесињска спортисткиња.

Додала је да је њена прва љубав кик бокс, али да воли сва витешка надметања која се приређују на Невесињској олимпијади.

У оквиру овогодишње Невесињске олимпијаде биће приређено педесетак дисциплина, а наградни фонд износи око 40.000 КМ. Организатор манифестације је Општина Невесиње, а покровитељ Влада РС.