Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОМАЖЕ УЧЕНИКЕ НИЖИХ РАЗРЕДА ПОДРУЧНИХ ШКОЛА

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОМАЖЕ УЧЕНИКЕ НИЖИХ РАЗРЕДА ПОДРУЧНИХ ШКОЛА

17.11.2022. | Вијести

Општина Невесиње данас је потписала уговоре са родитељима, односно старатељима дјеце, која су успјешно прошла процедуру Јавног позива о додјели новчаних средстава за помоћ ученицима од првог до петог разреда који похађају подручна одјељења ОШ „Ристо Пророковић“.

Укупно 66 ученика остварило је право на новчана средстава од стотину марака мјесечно за вријеме трајања школске године.

Начелник Миленко Авдаловић појаснио је да је Општина Невесиње прошле године донијела одлуку да стимулишу родитеље и дјецу који наставу похађају у подручним школама од првог до петог разреда.

– Сматрамо да ће новчана помоћ од хиљаду марака за једну школску годину помоћи ученицима и њиховим родитељима да лакше обезбиједе потребне трошкове које имају приликом школовања – истакао је Авдаловић.

Он је поручио да овим видом помоћи помажу родитељима који живе на селу да лакше школују своју дјецу, симулишу рад подручних школа да опстану и доприносе очувању радних мјеста за наставнике разредне наставе.

Јован Јелачић из Кифина Села има троје дјеце, а једно од њих похађа подручно одјељење у овом селу.

Он се захвалио Општини Невесиње која је ове године издвојила средства за помоћ ученицима, и изразио наду да ће овај вид подршке бити настављен и у будућности.

– Много нам значи ова новчана подршка, и надам се да ће ово стимулисати многе од нас да радимо и на подизању наталитета, јер се тада не би доводио у питање опстанак подручних одјељења – рекао је Јелачић.

Јованка Самарџић из села Братач има двоје дјеце. Она истиче да им овај вид новчане помоћи значи пуно, јер једним дијелом могу да покрију трошкове горива, пошто свако јутро возе дијете у школу у Кифино Село.

Шпиро Петковић из Грабовице има три школарца, а њих двоје ће примати помоћ Oпштине. Он је истако да је ово добар вид подршке како родитељима, тако и дјеци.

Новчана средства обезбијеђена из општинског буџета.