Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОДРЖАЛА ПОСЛОВНЕ ПЛАНОВЕ МЛАДИХ ЗА ОДРЖИВО ЗАПОШЉАВАЊЕ

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОДРЖАЛА ПОСЛОВНЕ ПЛАНОВЕ МЛАДИХ ЗА ОДРЖИВО ЗАПОШЉАВАЊЕ

11.03.2024. | Вијести

У Друштвеном центру општине Невесиње данас је одржан састанак Иницијативе за одрживо запошљавање младих и грађана са представницима општинске власти.

Удружење жена „Херцеговка“, Удружење обољелих од мултипле склерозе регије Источна Херцеговина, Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама „Моја нада“ и Ловачко удружење „Срндаћ“ окупљени кроз пројекат „Проактивни грађани и грађанке“ (ПРАГГ), који финансира Амбасада Швајцарске, добили су подршку од локалне управе за три најбоља бизнис плана младих Невесиња која ће бити креирана у 2024. години.

Исказана је и спремност да се у наредној години у општинском буџету планирају средства за финансирање пословних планова који би донијели запошљавање младих људи.

Прихваћена је приједлог да се у Радну групу за израду нове Стратегије развоја општине Невесиње именује члан Иницијативе за одрживо запошљавање младих Бранимир Таминџија.

Пројекат ПРАГГ проводи конзорциј ХЕЛВЕТАС и НИРАС, а партнери су Центри цивилних иницијатива и Институт за развој младих КУЛТ.