Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ-ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОБЈЕКТУ БИВШЕГ ХОТЕЛА

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ-ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОБЈЕКТУ БИВШЕГ ХОТЕЛА

04.06.2022. | Вијести

Општина Невесиње разумије жељу грађана да живе у лијепо уређеном граду и у складу са тим улаже напоре да инфраструктурним радовима, енергетским пројектима, рјешавањем комуналних проблема и еколошким акцијама допринесе да Невесиње буде мјесто пожељно за живот, саопштено је из Кабинета начелника.

Управо су минуле спасовданске свечаности показале опредјељење општинске администрације да уз помоћ влада Српске и Србије Невесињу донесу напредак и развој. Обнова Дома културе, завршетак пречистача питке воде, проширење Дјечијег вртића, асфалтирање путева и улица пројекти су које Општина са поносом дијели са својим суграђанима.

Општина прихвата интересовање и бригу грађана за изглед Трга слободе који тренутно квари објекат некадашњег хотела. То је нарочито дошло до изражаја након што је ужи дио града украсио монументални Споменик слободе, а касније и обновом Дома културе.

Општина Невесиње је преко својих надлежних служби провела све законске радње како би власнику објекта наложила обавезу санације зграде.

Из Општине подсјећају да је 2018. године након закључивања стечајног поступка у предузећу а.д. за угоститељство и туризам „Ваздушна бања“,  имовина предузећа продата.

Урбанистичко – грађевинска инспекција је у октобру прошле године донијела рјешење којим се наређује одговорном лицу фирме власника да изврши реконструкцију зграде бившег хотела „Ваздушна бања“ у року од 30 дана. Инспектор је констатовао да је објекат тотално девастиран и оштећен и да као такав представља опасност за живот и здравље људи и безбједност саобраћаја.

Након тога из фирме је стигло увјеравање да ће поступити по рјешењу, а у Кабинету начелника је са представником фирме постигнут начелан договор да се уради реконструкција зграде и ријеше безбједносне пријетње.

Власник је недавно уклонио дио кровне конструкције, причвршћени су лимови и заштитним мрежама затворена је предња фасада.

Из Одсјека за инспекцијске и послове комуналне полиције наглашавају да ће и даље пратити извршавање обавеза власника објекта наложених у рјешењу урбанистичко-грађевинског инспектора.

Општина Невесиње поручује грађанима да ће истрајати у рјешавању овог проблема. Захављује се и грађанима на добронамјерим сугестијама и кандидовању пројеката за бољи живот свих становника, наводи се у саопштењу из Кабинета начелника.