Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ОБАВЈЕШТЕЊЕ ИЗ ОДЈЕЉЕЊА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ И РУРАЛНИ РАЗВОЈ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ИЗ ОДЈЕЉЕЊА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ И РУРАЛНИ РАЗВОЈ

08.02.2024. | Вијести

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у складу са Уредбом о регистрацији ПГ, позива сва регистрована пољопривредна газдинства да до 15. маја текуће године изврше обавезу редовног годишњег ажурирања података о усјевима/засадима и сточном фонду у текућој години.

Поред ажурирања података пољопривредна газдинства имају обавезу да пријаве доприносе за 2023. годину у складу са прописима о доприносима, те измире обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2023. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Газдинства која у прописаном року не буду извршила ажурирање података, пријавила доприносе и уплатила накнаду за противградну заштиту добиће пасиван статус у Регистру газдинстава и Регистру корисника, што значи да неће моћи остварити било каква права по основу регистрације до краја текуће године.

Ажурирање података се врши у пословници АПИФ-а.

Пријава доприноса и oбрачун за уплату противградне заштите се врши у Пореској управи Републике Српске, подручна јединица Невесиње, до 31. марта 2024. године.