Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НОВЧАНА ПОДРШКА ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ РАДНИЦИМА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА

НОВЧАНА ПОДРШКА ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ РАДНИЦИМА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА

28.12.2021. | Вијести

Општина Невесиње почела је исплату новчане подршке радницима невесињских здравствених установа који су током епидемије радили у ковид режиму. Средства у износу 20.000 КМ обезбијеђена су ребалансом општинског буџета. Исплата се врши у два платна разреда према списковима које су доставили Дом здравља и Болница Невесиње.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је ово симболична помоћ медицинарима који су током пандемије проводили највише времена са ковид пацијетима.

̶ Жељели смо да на овај начин наградимо раднике који су изнијели тешку битку са корона вирусом показујући пожртвован однос према својој професији ̶ истакао је Авдаловић.

По свим проведеним анкетама невесињске здравствене установе су од пацијената добијале највише оцјене. Лијепе ријечи за невесињске медицинаре могле су се чути и током засједања Општинског парламента, али и у широј јавности региона.

Колики су терет носили здравствени радници најбоље потрђују статистички подаци о броју ковид пацијената који су користили услуге невесињских здравствених установа. Тако је у протекле двије године у ковид амбулантама Дома здравља обављено 6. 518 прегледа, а на лијечењу у Болници Невесиње боравила су 1.034 пацијента заражена вирусом корона.