Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НЕВЕСИЊСКИ ВРТИЋ ПОХАЂА РЕКОРДАН БРОЈ ДЈЕЦЕ

НЕВЕСИЊСКИ ВРТИЋ ПОХАЂА РЕКОРДАН БРОЈ ДЈЕЦЕ

02.02.2024. | Вијести

Дјечији вртић „Света Евгенија царица Милица“ активно похађа око 130 малишана што је највише од оснивања. Сви капацитети ове предшколске установе су попуњени, а направљена је и листа чекања. Полазници вртића пролазе кроз квалитетан васпитно-образовни програм који је конципиран према савременим педагошким нормама. Васпитачи раде са шест васпитних група које су под интензивним надзором, а сви полазници пролазе кроз програм препун игре, језичких, ликовних, физичких, социо-емоционалних и интелектуалних активности.

Директорица Вртића Миљана Жерајић каже да је најважније да су дјеца здрава и весела, да се осјећају сигурно, а игре и дружења неће недостајати. Она је нагласила да се у склопу васпитно–образовног рада са дјецом посебна пажња посвећује превентивној здравственој заштити.

Донацијом Владе Србије проширен је простор за још једну групу дјеце, а Влада Републике Српске је опремила новосаграђени дио објекта.

Жерајић подсјећа да су у договору са представницима локалне заједнице доградили установу по европским стандардима водећи рачуна о енергетској ефикасности објекта и тиме омогућили удобан и квалитретан боравак дјеце у вртићу. Говорећи о плановима за текућу годину, Жерајић је навела да је неопходно да се изврши реконструкција крова на старом дијелу објекта.

Према ријечима директорице невесињске предшколске установе, родитељи и даље показују велико интересовање за отварање јаслица, па ће се у вртићу потрудити да ако буде постојала могућност и то реализују.

С обзиром да је демографска слика општине Невесиње у 2023. години нешто повољнија него претходне године, треба очекивати да ће и у невесињском вртићу бити још више радости и осмијеха.