Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НЕВЕСИЊЕ ОПЕН ОКУПИО ПРЕКО 350 КАРАТИСТА ИЗ РЕГИОНА

НЕВЕСИЊЕ ОПЕН ОКУПИО ПРЕКО 350 КАРАТИСТА ИЗ РЕГИОНА

05.11.2023. | Вијести

У Спортској дворани „Невесињка“ данас је одржан Интернационални карате турнир „Невесиње опен“ који је окупио преко 350 такмичара из 20 клубова. Технички организатор турнира био је Клуб борилачких спортова „Вележ“, а покровитељ ове спортске манифестације је Општина Невесиње.

Послије вишечасовног надметања у катама и борбама у категоријама пионира, кадета, јуниора и сениора највише успјеха имали су чланови „Херцеговца“ из Билеће. Други по успјешности био је Карате клуб „Мостар“, а трећи КК „Бијела“ из Херцег Новог.

За најуспјешнију такмичарку турнира проглашена је Ивана Самарџић из Билеће, а најбољи такмичар је Небојша Ратковић из Бијеле.

И невесињски каратисти су били одлични освојивши 26 медаља: 5 златних, 6 сребрних и 15 бронзаних, што им је екипно донијело четврто мјесто.

Турнир је свечано отворио начелник општине Миленко Авдаловић, а поздраве у име домаћина упутио је предсједник КБС „Вележ“ Анђелко Граховац. Делегат турнира био је Марко Микавица из Вишеграда.

Честитке за беспријекорну организацију стигле су од највиших представника Карате савеза БиХ. Спортској манифестацији у Невесињу данас је присуствовао спортски директор карате савеза РС и БиХ и легенда карате спорта Рајко Радуловић.

У ревијалном дијелу програма наступили су Етно група “Свети Димитрије” и Плесни клуб “Летс денс”.

Клуб борилачких спортова „Вележ“ изражава захвалност свим спонзорима који су омогућили да ова велика спортска манифестација буде одржана у Невесињу.