Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НЕВЕСИЊЕ НЕКАД  И САД – КАКО СЕ ВОЛИ СВОЈ ГРАД

НЕВЕСИЊЕ НЕКАД  И САД – КАКО СЕ ВОЛИ СВОЈ ГРАД

06.10.2022. | Вијести

Невесиње је посљедњих година драстично измјенило изглед захваљујући бројним инвестицијама које је актуелно руководство општине реализовало у сарадњи с владама двају српских земаља – Српске и Србије.Просперитет је уочљив и на први поглед обзиром да се ово херцеговачко мјесто претворило у велико градилиште, од реконструкције  локакних путева до мноштва инфраструктурних пројеката релевантних за становништво- радило се „пуном паром“ и много урадило.

Успјешна координација с владама  Републике Српске и Републике Србије, резултирала је значајним  инвестицијама у општину Невесиње, све  за нормализацију и бољи живот грађана.

Обухваћени пројекти из свих сфера живота, но рангирајући их по битности за егзистенцију домицилног становништва истичу се капитални , попут „Горњих хоризоната“  и коначног рјешавања питања водоснабдијевања на које се чекало више деценија.

Помоћ Владе РС је огромна, а  историјски гледано ни Србија никад  није улагала  у оволикој мјери колико то  сад улаже Влада Србије, нити је општина Невесиње имала боље односе са матицом.

Око 3 милиона евра потрошено је на инфраструктуру Невесиња  у протекле двије године.

Реконструисана је Спортска дворана „Невесињка“ (830.000 КМ), Дом културе „Небојша Глоговац“(1,100 000 КМ), двије главне улице у Невесињу( 800.000 КМ), везни пут између магистралног пута М6.1 Невесиње-Гацко и регионалног пута Р435 Невесиње-Берковићи(150.000 КМ), два кружна тока у градском језгру (300.000 КМ), водовод Удбина-Невесиње који је ријешио горући  проблем водоснабдијевања ( преко енергетског сектора плаћено је око 8 милиона КМ), пречистач воде на језеру Алаговац  (3 милиона КМ) …

Изградња магистралног пута Невесиње –Мостар је у току, а приводи се крају и реконструкција локалних путева на подручју општине. Реализован је пројекат надоградње  дјечијег вртића ”Света Евгенија царица Милица”и адаптирани школски објекти , те Пројекат енергетске ефинасности на објекту  који користе ФК Вележ, удружење ”Моја нада” и Радио Невесиње. У јеку је изградња објекта социјалног становања , изврешена  је и експропријација у насељу Гвозд  за изградњу  новог Градског гробља, прошрен систем јавне расвјете и оформљен јавни паркинг на подручју општине.

На званичном интернет порталу општине  https://opstinanevesinje.rs.ba/   могу се пронаћи општи и историјски подаци о Невесињу, знамење општине, културна добра и манифестације, природне вриједности, етнографске вриједности , гастрономске вриједности…

Интернет страница може послужити  и као користан извор информација у вези с организацијом општинске управе и радом органа управљања, те услугама које пружа општинска управа у Центру за прижање услуга грађанима, а инсталиран је и интерактивни Сервис грађана.