Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НЕВЕСИЊЕ- ДОДЈЕЛА ИНФОРМАТИЧКЕ ОПРЕМЕ ЗА НЕВЕСИЊСКЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

НЕВЕСИЊЕ- ДОДЈЕЛА ИНФОРМАТИЧКЕ ОПРЕМЕ ЗА НЕВЕСИЊСКЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

03.12.2021. | Вијести

У оквиру друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини (БиХ)“, који је заједнички пројекат Владе Швајцарске и Шведске, а којег проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ,  5 мјесних заједница из Невесиња добиће комплете информатичке опреме за мјесне канцеларије. Комплет опреме садржи десктоп рачунар, мултифункционални штампач и таблет. Општинској управи ће бити уручен пројектор и платно за пројекцију који ће бити доступан свим мјесним заједницама из општине Невесиње.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ се проводи у 41 општини и граду и 199 мјесних заједница до 2024. године, с циљем побољшања квалитетa живота и већег ангажмана 400.000 грађана у процесима доношења одлука, те повећања родне равноправности кроз системске промјене, као и циљане интервенције на локалном нивоу..

Додјела информатичких пакета за мјесне заједнице Невесиње II,III, IV, Риља, и Грабовицу најављена је за сриједу, 8.12.2021.године у 11:00 часова, у Друштвеном центру општине Невесиње.