Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НАСТАВЉЕНО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НЕВЕСИЊСКИМ ПРИГРАДСКИМ НАСЕЉИМА

НАСТАВЉЕНО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НЕВЕСИЊСКИМ ПРИГРАДСКИМ НАСЕЉИМА

17.11.2021. | Вијести

Општина Невесиње реализује више пројеката из области саобраћајне инфраструктуре који се финансирају из донације Владе Србије.

У приградском насељу Горње Брежине данас је асфалтирана улица дужине 450 метара.Претходног викенда завршене су четири саобраћајнице у Лапчевинама, Шеховини и Шајбама. За сутра је планирано асфалтирање Улице Милице Човило, а у четвртак локалног пута на Мољевом брду. Улица Вука Торовића је привремено санирана док су потпуна реконструкција и пресвлачење новим слојем асфалта планирани на прољеће.

Превиђено је асфалтирање око шест километара градских и приградских улица и сеоских путева за шта ће бити издвојено 1,3 милиона марака.

Један од најстаријих становника Брежина, 86-годишњи Раде Пантић, каже да ће услови живота у овом насељу бити много бољи.

̶ Прашњав макадамски пут, осим што је био лош за саобраћај, наносио је доста штете мјештанима, посебно на воћу и поврћу, а сада смо доста комотнији  ̶  истиче Пантић.

Начелник општине Миленко Авдаловић наглашава да су сви пројекти уређења саобраћајне инфраструктуре прошли потребну скупштинску процедуру, а да су средства обезбијеђена из донације Владе Србије.
̶ Радимо на основу захтјева грађана и у складу са стратешким планирањем при чему смо највише пажње обратили на два приградска насеља Брежине и Лапчевине која су потпуно била у макадамским путевима ̶ каже Авдаловић. Додаје да ће бити обухваћене поједине градске саобраћајнице и више сеоских путева у Крековима, Придворцима, Бојиштима, Удрежњу, Биограду, Дрежњу и Грабовици.
Из општинске управе су најавили да ће наставак овогодишњих радова зависити од временских прилика, а да ће сви преостали најављени инфраструктурни пројекти бити завршени на прољеће.