Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ПРИРЕЂУЈЕ ПОЕТСКО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ПРИРЕЂУЈЕ ПОЕТСКО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ

17.03.2024. | Вијести, Обавјештења

Народна библиотека Невесиње поводом Свјетског дана поезије организује поетско-музичко вече. Гости су пјесникиња из Сарајева, Сњежана Ђоковић, и Владимир Пешић, писац, пјесник и кантаутор из Београда.

Сњежана Ђоковић завршила је Филозофски факултет у Српском Сарајеву, Одсјек за општу и компаративну књижевност и библиотекарство, а 2018. је на истом факултету магистрирала.

Пише прегледе, стручне и научне чланке, рецензије, као и новинске текстове, лирске цртице и поезију. Њени радови уврштени су у зборнике, објављивани у часописима и новинама. Добитница је награде за прву књигу Дринских књижевних сусрета за збирку поезије „Отисак нити“, Награде „Најљепши триптих љубавних пјесама на 20. и 21. конкурсу „Пјесмом над пјесмама“ у Мркоњић Граду, те друге награде чсописа „Књижевне вертикале“ на конкурсу „КОВИД 19 у 357 речи“.

Владимир Пешић (Рашка, 1965), аутор је четири књиге поезије и једне кратких прича. Добитник награде „Смедеревски Орфеј“ за најљепшу љубавну пјесму, те награде „Музичар године“ умјетничке групе „АРТЕ“ за 2015. годину.

Побједник је квиза „Слагалица“ 1996. године.

Оснивач је музичких састава „Hexagram“ и „Знак“. Овај свестрани умјетник свира преко двадесет музичких инструмената, а најрадије акустичну гитару.