Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » КОНЗУЛИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ У ПРИЈАТЕЉСКОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ НЕВЕСИЊЕ

КОНЗУЛИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ У ПРИЈАТЕЉСКОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ НЕВЕСИЊЕ

31.10.2022. | Вијести

Општину Невесиње данас су посјетили генерални конзули Републике Србије Васо Гујић и Републике Хрватске Марко Бабић. Конзули, који су први пут посјетили општину Невесиње састали су се са начелником општине Миленком Авдаловићем и народним послаником у Скупшини Републике Српске Илијом Таминџијом.

Током пријатељске посјете разговарано је о економској сарадњи и инфраструктурним пројектима који се планирају провести на подручју општине, те могућностима помоћи од стране институција Републике Србије и Хрватске.

Народни посланик Илија Таминџија је подсјетио да је Влада Републике Србије упутила помоћ за Невесиње која је употријебљена на најбољи начин. Додао је да је са конзулом Хрватске разговарано на тему текућих енергетских пројеката на подручју Херцеговине, који су од виталног значаја не само за Херцеговину, него и за цијелу Републику Српску.

Начелник Миленко Авдаловић је истакао да се нада доброј сарадњи са конзулима.

„Разоварали смо о пројектима на чију реализацију могу да утичу конзули и ми из Oпштине Невесиње“, нагласио је Авдаловић.

Он је додао да су ово били први разговори, али неће бити једини, јер ће наставити сарадњу у блиској будућности о пројектима значајним за нашу локалну заједницу.