Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЗГРАДА СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА У НЕВЕСИЊУ ПРЕД УСЕЉЕЊЕМ

ЗГРАДА СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА У НЕВЕСИЊУ ПРЕД УСЕЉЕЊЕМ

21.05.2024. | Вијести

Изградња стамбене зграде са 12 станова у Невесињу намијењених расељеним лицима и породицама у стању социјалне потребе је завршена и још преостаје да се уради партер и прикључци воде, струје и телефона. Очекује се да ће зграда бити спремна за усељење до Спасовдана, славе града.

Овај потпројекат у оквиру пројекта ЦЕБ II, вриједан 1,2 милиона КМ, заједнички су реализовали Републички секретаријат за расељена лица и миграције и Општина Невесиње. Радове на локацији старог Ловачког дома изводило је предузеће „ХП инвестинг“ из Мостара.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је општина уклонила стари објекат и обезбиједила пројектну документацију, а сада након завршетка зграде уређује околну инфраструктуру, прикључке и прилазе. Вриједност ових радова је око 170.000 КМ.

‒ Девет станова је намијењено расељеним лицима из алтернативног смјештаја , а три стана су предвиђена за социјално угрожене породице које су биле станари старе зграде ‒ појаснио је Авдаловић. Он је изразио очекивање да ће Општина Невесиње кроз неке нове пројекте са Републичким секретаријатом наставити да рјешава проблеме породица које нису повратиле имовину у Федерацији БиХ и још увијек нису оствариле станарско право.