Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЗАКАЗАНА СЈЕДНИЦА СО НЕВЕСИЊЕ-18.11.2021

ЗАКАЗАНА СЈЕДНИЦА СО НЕВЕСИЊЕ-18.11.2021

11.11.2022. | Вијести

На наредној сједници Скупштине општине Невесиње која је заказана за петак, 18. новембар, одборници ће разматрати Нацрт другог ребаланса буџета за 2022. годину. Општинско одјељење за финансије нови распоред буџетских прихода и расхода пројектовало је на износ 11.959.364 КМ.

Општински парламент требало би да утврди висину одборничког додатка. Предлаже се да овај износ буде 42,5 % мјесечне нето плате исплаћене у Општинској управи за претходну годину, не укључујући плате функционера.

Служба начелника општине за послове цивилне заштите представиће тежишне задатке за наредну годину, а Служба за економски развој Годишњи план спровођења стратегије развоја општине.

Одборници би требало да донесу одлуку о давању некретнина у право власништва, без наканде, за седам припадника бившег Министарства одбране и војске РС.

На предложеном дневном реду наредне сједнице Општинског парламента је расписивање јавног конкурса за избор и именовање секретара Скупштине општине, те директора Дома здравља и Центра за информисање и културу. Биће утврђени критерији и именована комисија за провођење овог поступка.

Сједница почиње у 10 часова.