Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЗАВРШЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА РЕГИОНАЛНОГ ПУТА НЕВЕСИЊЕ – БЕРКОВИЋИ ОД ЉЕСКОВИКА ДО ВОЈИНА

ЗАВРШЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА РЕГИОНАЛНОГ ПУТА НЕВЕСИЊЕ – БЕРКОВИЋИ ОД ЉЕСКОВИКА ДО ВОЈИНА

27.10.2023. | Вијести

У склопу радова на рехабилитацији регионалног пута Р-435 Невесиње – Берковићи данас је извршено постављање асфалта на Гвозденом мосту. Након двочасовног прекида, нешто послије 15 часова поново је успостављено редовно одвијање саобраћаја преко моста на Заломки. Радове је финансирало Јавно предузеће «Путеви Републике Српске».

Технички директор у предузећу «Невесињепутеви» Милован Самарџић каже да је пресвлачење асфалта на мосту било технички најзахтјевније. Он је додао да је са данашњим радовима завршена рехабилитација дионице Љесковик – Војине, дуге два километра, с тим да је преостало да се ураде још неке мање интервенције на пјешачким стазама.

Радове су данас обишли начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и замјеник начелника Богдан Ботић. Изразили су захвалност «Невесињепутевима» и ЈП «Путеви РС» на успјешно обављеном послу.

Авдаловић је нагласио да је ово важна саобраћајница која Невесиње повезује са селима у југоисточном дијелу локалне заједнице и општинама Билећа, Берковићи и Требиње. Он је истакао и значај овог пута за привреду, подсјећајући да су у пуном јеку радови на систему «Горњи хоризонти».