Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЕЛЕНА ГОЛИЈАНИН ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ У НЕВЕСИЊСКОМ СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ

ЕЛЕНА ГОЛИЈАНИН ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ У НЕВЕСИЊСКОМ СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ

22.05.2024. | Вијести

Елена ће са другарима у суботу, 25. маја, прославити матурско вече када ће јој бити уручено престижно признање.

Ова свестрана ученица је као гимназијалка наставила да ниже успјехе започете током основног образовања када је постала републички првак из физике и српског језика, а у математици је догурала до трећег мјеста. Била је учесник и Јуниорске математичке олимпијаде БиХ. Имала је намјеру да упише математичку гимназију, али је ипак одлучила да остане кући и уз своје другаре са којима је провела још четири незаборавне године.

Ведрог и истраживачког духа Елена је кроз средњошколско образовање стекла нова знања, с тим да је остала велика страст према математици и физици. Потврдила се као регионални првак и вишеструки учесник републичких такмичења из ових наставних предмета испољавајући систематичност, креативност и такмичарски карактер. Елена каже да воли такмичења и да их доживљава као забаву. Младима поручује да се боре за себе и уживају у животу.

Средњу школу ће памтити по добром друштву и лијепим успоменама.

Елена планира да школовање настави у Новом Саду на Факултету техничких наука. Још увијек се двоуми између електротехнике и грађевине. Као ђак генерације постаће општински стипендиста.