Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ДЕФИЛЕ МЛАДОСТИ И ЉЕПОТЕ

ДЕФИЛЕ МЛАДОСТИ И ЉЕПОТЕ

25.05.2024. | Вијести

Средњошколски центар „Алекса Шантић“ испратио је вечерас још једну генерацију матураната. Традиционални дефиле градским улицама пратио је велики број грађана Невесиња који су изашли да поздраве ревију младости и љепоте.

Матуранти су се окупили у холу Центра гдје су направили заједничке фотографије са разредним старјешинама. Позирали су у свечаним одијелима и посебно уређеним фризурама.

Насмијаних и раздраганих лица, у елегантним издањима, младићи и дјевојке кренули су потом у шетњу градским улицама. Младалачком љепотом и прелијепим креацијама плијенили су пажњу суграђана, родбине и пријатеља.

Накратко су се задржали на централном градском тргу, положили цвијеће код Споменикa слободе и одали почаст погинулим борцима у Спомен соби.

Према свечаном протоколу дефиле је завршен на Тргу Алексе Шантића.

Матуранти су се потом упутили у салон “Милановић” гдје ће уз пјесму, плес и подсјећања из ђачких дана испратити најљепше животно доба.

Средње образовање стекло је 122 ученика: 49 гимназијалаца, 25 пословно – правних техничара, 28 медицинских техничара и 20 машинских техничара.

Међу матурантима су три носиоца дипломе Вук Стефановић Караџић: Елена Голијанин, Санда Чворо и Сњежана Стајић.

Ђак генерације Елена Голијанин

Наставничко вијеће је и ове године бирало ђака генерације, а овај епитет понијела је гимназијалка Елена Голијанин. Цијењено школско признање заслужила је одличним успјехом из свих предмета, примјерним владањем и резултатима на такмичењима из математике и физике.

Средњошколско образовање Елена ће памтити по добром друштву и лијепим успоменама.Елена ће школовање наставити у Новом Саду, а намјерава уписати Факултет техничких наука.

Генерација талентованих спортиста

Међу овогодишњом генерацијом матураната било је доста спортиста који су својим наступима у омладинским и сениорским категоријама већ оставили трага у општини и региону. Кик боксерка Јана Ђерић се попела и на свјетски трон.

Све њих су радовали спортски успјеси, али су школска дружења нешто што је највише остало у памћењу.