Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ВУЧИЋ ДАНАС ДОЛАЗИ У МОСТАР; ПОЧИЊУ ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ИЗ БЕОГРАДА ЗА МОСТАР

ВУЧИЋ ДАНАС ДОЛАЗИ У МОСТАР; ПОЧИЊУ ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ИЗ БЕОГРАДА ЗА МОСТАР

15.04.2024. | Вијести

Председник Србије Александар Вучић данас стиже у Мостар.

Вучић је рекао да ће у Мостару провести два дана. Планирани су бројни сусрети са политичарима у оквиру Мостарског сајма, али и са представницима православне цркве у Мостару.

Из кабинета предсједавајуће Вијећа министара Босне и Херцеговине Борјане Кришто саопштено је да ће у понедјељак, 15. априла дочекати предсједника Републике Србије Александра Вучића на аеродрому Мостар, чиме ће бити обиљежено успостављање директне авио линија између Београда и Мостара.

Како наводе, након тога је планиран састанак предсједавајућег Кришта, замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драгана Човића и предсједника Александра Вучића.

Један од разлога Вучићевог доласка у Мостар је успостављање директне авио-линије између Београда и Мостара, а како је раније саопштила Ер Србија, српска национална авио-компанија ће за Мостар летети три пута недељно, понедељком, петком и недељом.

Мостар ће летјети авионом Ембраер 175, лет траје 50 минута, а карте коштају од 56 еура у једном смјеру, односно од 104 еура за повратно путовање у економској класи.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек рекао је раније приликом потписивања уговора о успостављању линије да ће то позитивно утицати на привредни и привредни раст, олакшати културну размену и допринети још бољој сарадњи на Западном Балкану.