Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ВЛАДА СРПСКE УПЛАТИЛА 160.000 КМ ФАБРИЦИ ТЕКСТИЛА У НЕВЕСИЊУ

ВЛАДА СРПСКE УПЛАТИЛА 160.000 КМ ФАБРИЦИ ТЕКСТИЛА У НЕВЕСИЊУ

04.03.2021. | Вијести

Влада Републике Српске преко Компензационог фонда уплатила је 160.000 КМ текстилном предузећу “Клаудија” из Невесиња као финансијску помоћ за санирање посљедица изазваних вирусом корона. Из ових средстава за 96 радника биће исплаћена мајска плата и доприноси до краја 2020. године.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је захвалност Влади РС која је прихватила захтјеве локалне управе, народног посланика Илије Таминџије и предузећа “Клаудија” да се помогне овом колективу да превазиђе тренутне проблеме око пласмана производа у западну Европу.

“Имали смо више састанака у Бањалуци са највишим представницима републичке власти на којима смо разматрали како да ову фабрику одржимо у животу и сачувамо радна мјеста”, каже Авдаловић. Он је рекао да су од италијанског власника добили увјеравање да ће покренути производњу чим се стабилизује ситуација на тржишту поремећена глобалном пандемијом.

Директор предузећа “Клаудија” Славенко Ћеклић наглашава да је помоћ Владе РС потврда да се и даље озбиљно рачуна на овај колектив са дугогодишњом традицијом производње кошуља. Он је изразио очекивање да ће се фабрика врло брзо вратити у стандардне оквире пословања.