Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ВИШКОВИЋ И АВДАЛОВИЋ ОЗВАНИЧИЛИ ЗАВРШЕТАК РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ПУТА НЕВЕСИЊЕ -МОСТАР

ВИШКОВИЋ И АВДАЛОВИЋ ОЗВАНИЧИЛИ ЗАВРШЕТАК РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ПУТА НЕВЕСИЊЕ -МОСТАР

08.11.2022. | Вијести

Предсједник Владе РС Радован Вишковић и начелник општине Миленко Авдаловић озваничили су данас завршетак радова на рехабилитацији дионице пута Невесиње – Мостар у дужини од 10,7 километара. Саобраћајница од Невесиња до Бакрачуше добила је сасвим други изглед на задовољство становника Невесиња, али и других општина источне Херцеговине.

Вриједност радова је око 3.270.000 КМ. Инвеститор пројекта је ЈП „Путеви РС“, а извођач радова предузеће „ХП инвестинг“.

Премијер Радован Вишковић похвалио је извођаче радова на добро одрађеном послу.

̶ Сигуран сам да ће овај пут бити на добробит свих грађана Херцеговине ̶ рекао је Вишковић, додајући да Република Српска треба да настави са развојем и оваквим пројектима.

Он је подсјетио да је прије више од годину дана рехабилитован пут од Требиња према Љубињу и да слиједи и наставак дионице пута од Љубиња преко Жегуље до енетитетске границе.

̶ Одобрена су средства за дио пута од Гацка према Врби, одабран је извођач радова, ради се на имовинско-правним питањима, а након тога ће почети радови и на тој дионици ̶ најавио је Вишковић.

Он је истакао да је Влада Републике Српске недавно усвојила и нови зонинг план за рјешавње експропријације земљишта на изградњи новог пута од Тјентишта према Дрини и моста преко Дрине.

Начелник Миленко Авдаловић рекао је да су становници Невесиња и Гацка дуго чекали на рехабилитацију пута који је био у лошем стању, али да је сада саобраћајница која ће водити до будућег аутопута „5Ц“ квалитетно урађена.

̶ Овај магистрални пут има велику важност за нашу привреду и трговину која је у великој мјери наслоњена на Мостар ̶ истакао је Авдаловић.

Пут Невесиње – Мостар један је од нафреквентнијих у источној Херцеговини. Овом саобраћајницом дневно прође око 1000 возила.