Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ВИСОКИ ЗНАНИЧНИЦИ СРПСКЕ И СРБИЈЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ НЕВЕСИЊСКЕ ПУШКЕ

ВИСОКИ ЗНАНИЧНИЦИ СРПСКЕ И СРБИЈЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ НЕВЕСИЊСКЕ ПУШКЕ

08.07.2021. | Вијести

У организацији одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Српске и Србије, Општине Невесиње и Општинске борачке организације сутра ће бити обиљежена 146. годишњица Херцеговачког устанка познатог као Невесињска пушка.

Најављен је долазак високих званичника Српске и Србије, међу којима ће бити и премијер Радован Вишковић, министри, народни посланици, представници дипломатског кора и борачких организација и начелници источно-херцеговачких општина.

Код Споменика невесињским устаницима у Крековима у 11:00 часова биће служен парастос, а након тога ће бити положено цвијеће. Најављен је и пригодан културно-умјетнички програм.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је задовољство што се у обиљежавање једног од најзначајнијих догађаја из историје српског народа послије више деценија укључила и Србија. Подсјећа да је иницијативу за заједничко обиљежавање покренуло Удружење Невесињаца у Београду и да је постојала идеја да се у прославу Невесињске пушке укључи и Црна Гора.

‒ Ово је година када су посебно активиране везе Српске и Србије што је најбоље осјетило Невесиње кроз значајну финансијску помоћ ‒ истакао је Авдаловић додајући да је 146. годишњица Невесињске пушке прилика да се још једном изрази захвалност за братску подршку.

Авдаловић је позвао учеснике Отаџбинског рата, јавне раднике, омладину, ученике и све грађане да дођу сутра у Крекове и учествују у обиљежавању важног историјског догађаја.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић данас ће у Бањалуци одржати конференцију за новинаре на којој ће говорити о обиљежавању историјског догађаја од републичког значаја – Невесињска пушка.