Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » АСФАЛТИРАНА ДВА КИЛОМЕТРА РЕГИОНАЛНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ НЕВЕСИЊЕ – ЗИЈЕМЉА

АСФАЛТИРАНА ДВА КИЛОМЕТРА РЕГИОНАЛНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ НЕВЕСИЊЕ – ЗИЈЕМЉА

18.05.2022. | Вијести

На регионалној саобраћајници Невесиње – Зијемља у току су завршни радови на асфалтирању дионице Смрчањ – Днопоље дуге два километра. Пројекат вриједан 260.000 КМ финансирају Влада Републике Српске и Општина Источни Мостар. Радове су обишли начелници општина Невесиње и Источни Мостар Миленко Авдаловић и Божо Сјеран констатујући да је ово важан инфраструктурни пројекат за двије сусједне локалне заједнице. Радове изводи предузеће “ХП инвестинг”.

Начелник општине Источни Мостар Божо Сјеран каже да је квалитетна путна комуникација са Невесињем од суштинске важности за становнике ове изразито неразвијене општине. Нагласио је да је Влада РС кроз Програм јавних инвестиција за овај пројекат обезбиједила 200.000 КМ, а да је из буџета општине Источни Мостар издвојено 60.000 КМ.

̶ На Зијемљима има перспективе, људи су вриједни, баве се пољопривредом и сточарством и потребна им је добра саобраћајна повезаност са сусједним општинама  ̶  наглашава Сјеран и додаје да ће покушати да обезбиједе средства за наставак асфалтирања пута према Невесињу.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић сматра да је ово велики подухват за једну малу локалну заједницу, али да је уређење саобраћајнице значајно и за општину Невесиње.

̶ Становништво Зијемаља има изграђене пријатељске и комшијске везе са Невесињем, а с друге стране значајни ресурси Шумског газдинства “Ботин” се налазе на овом подручју тако да ће модернизација ове саобраћајнице донијети доста доброг за двије општине ̶ закључио је Авдаловић.

Пошто се ради о регионалном путу начелници двије општине су изразили наду да ће уз помоћ Владе РС већ наредне године бити настављено асфалтирање ове саобраћајнице.