Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПРИРЕЂЕНО ЗАБАВНО ВЕЧЕ ЗА ПРВАЧИЋЕ

ПРИРЕЂЕНО ЗАБАВНО ВЕЧЕ ЗА ПРВАЧИЋЕ

01.09.2021. | Вијести

У Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је уприличен свечани пријем за првачиће Основне школе „Ристо Пророковић“.

Честитке поводом поласка у школу малишанима су упутили директорица школе Мара Шаран, начелник општине Миленко Авдаловић и учитељи.

Директорица Мара Шаран пожељела је дјеци срећан почетак школовања, да буду здрави, срећни и да увијек са задовољством уче. Изразила је наду да ће родотељи и учитељи заједно од малих школараца створити успјешне људе.

Тим поводом цитирала је Св. владику Николаја, који је записао: “Будите примјер онога што желите да они постану, али не очекујте да буду оно што ни ви нисте могли. И више је него довољно, да данас будемо бољи него јуче”.

Начелник општине Миленко Авдаловић пожелио је ученицима и просвјетним радницима пуно здравља и успјеха у раду, а првачићима срећан полазак у школу. Наставнике и родитеље позвао је на додатну одговорност, јер су и ове године пред нама велики изазови везани за вирус корону.

Ђаци прваци синоћ су уживали у забавном програму са пјесмама, рецитацијама, игроказима и другим садржајима, који су за њих припремили ученици и наставници основне школе и Етно група Симонида.

Чини се да су спремни закорачили на пут знања, које нам даје снагу како бисмо одважно корачали кроз живот.