Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ПОСТАВЉЕНИ ПРВИ СЛОЈЕВИ НОВОГ АСФАЛТА НА МАГИСТРАЛНОМ ПУТУ НЕВЕСИЊЕ – МОСТАР

ПОСТАВЉЕНИ ПРВИ СЛОЈЕВИ НОВОГ АСФАЛТА НА МАГИСТРАЛНОМ ПУТУ НЕВЕСИЊЕ – МОСТАР

28.10.2021. | Вијести

Након што је прије 15-так дана почела рехабилитација магистралног пута Невесиње – Мостар данас су постављени први слојеви новог асфалта у рејону Бакрачуше. Од укупно планираних 11 километара до наредне суботе биће завршено пресвлачење једног километра саобраћајнице од ентитетске границе према Невесињу. Радове изводи Конзорцијум „ХП Инвестинг – Невесињепутеви“.

Начелник општине Миленко Авдаловић подсјећа да пројекат финансира Влада Републике Српске преко Јавног предузећа „Путеви РС“. Каже да је охрабрујуће што су извођачи уложили доста труда да се и у позну јесен ураде први километри ове важне и фреквентне саобраћајнице.

− Мислим да се сви добронамјерни људи радују овом послу значајном и за становништво и привреду Херцеговине−истиче Авдаловић.

Грађевински инжењер у предузећу „ХП инвестинг“ Алмир Дедовић каже да се пресвлачење асфалта изводи у два слоја.

−Прво се ради изравнавајући слој дебљине до два центиметра, а потом и хабајући слој дебљине пет центиметара – прецизирао је Дедовић. Он је нагласио да се одједном пресвлачи читава ширина коловоза како би се постигао што бољи квалитет радова.

Извођачи поручују да ће први километар пута бити завршен до суботе, а након тога ће радови бити настављени колико то буду дозвољавале временске прилике. И у нарена три дана у зони извођења радова саобраћај ће бити обустављен у дневном интервалу од 9 до 15 часова.