Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ИЗ ДОНАЦИЈЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ 1,3 МИЛИОНА МАРАКА УЛАЖЕ У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ИЗ ДОНАЦИЈЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ 1,3 МИЛИОНА МАРАКА УЛАЖЕ У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

27.10.2021. | Вијести

Општина Невесиње почела је реализацију више пројеката из области саобраћајне инфраструктуре који се финансирају из донације Владе Србије. Планирано је асфалтирање око шест километара градских и приградских улица и сеоских путева за шта ће бити издвојено 1,3 милиона марака. У појединим улицама биће урађена и оборинска канализација.

У приградском насељу Лапчевине данас је почело асфалтурање три улице дужине од 200 до 500 метара. Замјеник начелника Богдан Ботић каже да су кренули од најбројнијег приградског насеља, а да је план локалне управе да се путеви раде у свим мјесним заједницама.
‒ Асфалтирањем саобраћајница желимо да створимо услове за бољи живот и задржимо људе на селу ‒ рекао је Ботић и додао да ће општинска управа пратити потребе свих становника.
Вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Сандра Зиројевић наглашава да је за прву траншу помоћи Владе Србије у износу око три милиона марака направљен план утрошка средстава који предвиђа помоћ привреди и запошљавању, санацију објеката културе и образовања, те уређење саобраћајне инфраструктуре. Она је додала да је опредјељење локалне управе да сви становници Невесиња осјете добробит утрошка донираних средстава.
‒ До краја године очекујемо и другу траншу помоћи из Србије, тако да ће сви важни пројекти који до сада нису обухваћени бити реализовани у наредној години ‒ истакла је Зиројевић.