Општина Невесиње

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДАЛЕКОВОДА КИФИНО СЕЛО

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДАЛЕКОВОДА КИФИНО СЕЛО

22.10.2021. | Вијести

Након двомјесечних радова јуче је завршена реконструкција далековода КИФИНО СЕЛО чиме ће потрошачи у више села невесињске општине добити стабилније снабдијевање електричном енергијом.

На дионици Миљевац- Батковићи – Дреновик – Братач обновљено је 8950 метара трасе старог и изграђено 600 метара новог далековода. Радове су изводили радници теренских јединица „Електро-Херцеговине“ из Невесиња, Гацка и Требиња.

Директор предузећа Огњен Куљић каже да је 51 дрвени стуб замијењен бетонским и да су умјесто старих електро водова постављени нови, знатно већег пресјека. Куљић наглашава да је овом значајном инвестицијом управа предузећа показала опредијељеност да се побољша стабилност у електро снабдијевању. Он је изразио задовољство што су радници „Електро-Херцеговине“ наишли на разумијевање потрошача који су у претходна два мјесеца често остајали без струје. Очекује да ће након ове озбиљне инвестиције напајање електричном енергијом на реконструисаној дионици бити стабилно.

− Стари далековод рађен је још седамдесетих година прошлог вијека и било је крајње вријеме да се изврши реконструкција − закључио је Куљић.