Вијести

АЖУРИРАЊЕ ПОДАТАКА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА ДО 15. МАЈА

15.2.2021

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у складу са Уредбом о регистрацији пољопривредних газдинстава позива сва регистрована пољопривредна газдинства да до 15. маја текуће године изврше обавезу редовног годишњег ажурирања података о усјевима/засадима и сточном фонду у текућој години.Поред ажурирања података пољопривредна газдинства имају обавезу да пријаве доприносе за 2020. годину у складу са прописима о доприносима, те измире обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2020. годину у складу са прописима о противградној заштити, саопштено је из општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Газдинства која у прописаном року не буду извршила ажурирање података, пријавила доприносе и уплатила накнаду за противградну заштиту добиће пасиван статус у Регистру газдинстава и Регистру корисника, што значи да неће моћи остварити било каква права по основу регистрације до краја текуће године.

Ажурирање података се врши у пословници АПИФ-а.

Пријава доприноса и oбрачун за уплату противградне заштите се врши у Пореској управи Републике Српске, подручна јединица Невесиње, до 31. марта 2021. године.
[ Назад ]