Вијести

СВИ ЗНАЧАЈНИ ПРОЈЕКТИ ДОБИЋЕ ПОДРШКУ ИНСТИТУЦИЈА РС

13.10.2020

Предсједница РС Жељка Цвијановић разговарала је данас у Невесињу са начелником општине Миленком Авдаловићем и народним послаником Илијом Таминџијом о реализованим и планираним пројектима у овој локалној заједници. Предсједница је истакла опредијељеност републичких институција да до краја ове или почетком наредне године обезбиједе финансијска средства за пројекте који су били у застоју због актуелне епидемиолошке ситуацијеПредсједница Цвијановић нагласила је да је радује посвећеност локалне управе према потребама становника општине, али и добар однос према републичким институцијама.

– Институције Српске нису одустале од значајних пројеката које је требало реализовати у Невесињу, а што није било могуће усљед епидемије вируса корона – истакла је Цвијановић и најавила да ће из буџета Владе РС и Предсједника РС бити издвојена средства како би се до краја године почело са реализацијом тих пројеката

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да је предсједницу РС упознао са проблемима које има приватна Фабрика текстила „Клаудија“ д.о.о. у Невесињу.

– Добили смо увјеравање премијера и ресорног министра, а сада и предсједнице РС да ће Влада РС помоћи да се стабилизује пословање у овој фабрици и да поново крене извоз у западну Европу – истакао је Авдаловић.

moja nada5

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Невесињу Удружење дјеце с посебним потребама "Моја нада" којима је раније донирала уградњу лифта у вриједности 55.000 КМ и обећала наставак подршке њиховом раду и активностима.

Након дружења са корисницима Удружења, Цвијановићева је рекла да се Удружење финансира из општинског буџета, али да се за велике потребе могу ослонити на републичке институције.

Предсједница Удружења Славица Булут захвалила је предсједници Српске на континуираној подршци.

Она је нагласила да ће лифт који је изграђен донацијом предсједника Српске много значити удружењу и корисницима.Булутова је навела да имају 54 корисника са аутизмом, церебралном парализом, Дауновим синдромом, као и слабовидих и глувонијемих лица.

Корисници и запослени уручили су захвалнице Цвијановићевој, Таминџији и Авдаловићу.
[ Назад ]