Вијести

СТAЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ У НЕВЕСИЊУ НА ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ НИВОУ

1.10.2020

Стање јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју општине Невесиње је на задовољавајућем нивоу, оцијењено је на данашњем састанку начелника Полицијске управе Требиње Синише Лакете, начелника општине Миленка Авдаловића и командира Полицијске станице Невесиње Срђана Стајића. Наглашена је и добра сарадња између локалне управе и полицијских структура.Начелник Полицијске управе Синиша Лакета рекао је да је задовољан радом општинског Штаба за ванредне ситуације и ангажовањем полицијских службеника.

Он је нагласио да ће приоритет полиције бити борба против малољетничке деликвенције и наркотика и одржавање повољног стања безбједности. Лакета је рекао да неки новитети у саобраћајној инфраструктури на подручју општине захтијевају већи ангажман полиције, а очекује се и већа покривеност терена који је у надлежности Полицијске станице Невесиње.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да су са безбједносног аспекта локална управа и полиција на истом задатку. Према његовој оцјени чланови Штаба за ванредне ситуације и Форума за безбједност заједнице показали су доста воље и стручности приликом извршавања активности које су наметнуле епидемиолошке прилике, али и у свим другим ситуацијама.
[ Назад ]