Вијести

ОДСЈЕК ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ И ПОСЛОВЕ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ - ОБАВЈЕШТЕЊЕ

25.9.2020

ОБАВЈЕШТЕЊЕ  Републички  штаб за ванредне ситуације   Закључком о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID- 19) у Републици Српској број 56-1/20 од 21.09.2020. године продужио је све превентиве мјере до 12.10.2020. године.
Напомињемо све субјекте који обављају регистровану дјелатност да су дужни да услове за обављање дјелатности прилагоде мјерама од стране ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења COVID 19 болести на радном мјесту.

Субјекти који пружају услуге из области угоститељства дужни су поред прописаних епидемиолошких мјера посебну пажњу да обрате на ограничени број лица у објекту у зависности од површине простора. На улазу у објекат дужни су поставити обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у објекту у односу на његову површину.

Упутство ЈУ Институт за јавно здравство Републике Српске, као и прописани облик и садржај  обавјештењаможете преузети  на страници ЈУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

Надзор над спровођењем овог закључка спроводит ће Министарство унутрашњих послова, Републичка управа за инспекцијске послове  и Одсјек за инспекцијске и послове комуналне полиције Општине Невесиње.

За сва додатна појашњења као и за пријаве о непоштивању  прописаних мјера, можете нас контактирати на број тел. 059/222-605 или лично у просторијама инспекцијске службе.

 

Невесиње; 24.09.2020.год.                                             

 

  Одсјек за инспекцијске и послове

                                                                                                   комуналне полиције
[ Назад ]