Вијести

ИЗГРАДЊА ТРГА МЛАДИХ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

11.9.2020

У Кабинету начелника општине Невесиње данас је потписан уговор о реализацији посљедње фазе изградње Трга младих код Спортске дворане Невесињкa. Уговор су потписали представници Општине Невесиње и Омладинске организације „Нова идеја Невесиње“.Укупна средства за реализацију овог пројекта износе 25.000 КМ и обезбијеђена су из буџета општине Невесиње.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да у последње три године све омладинске захтјеве са различитим идејама уједињују у један заједнички пројекат.

„Тако добијемо један квалитетан пројекат, иза кога стоје све омладинске организације, и који је много кориснији за цијелу друштвену заједницу“, додао је Авдаловић.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић рекао је да овај пројекат обухвата рехабилитацију простора око спортске дворане.

„Ово је завршна фаза овог пројекта и она обухвата поплочавање стаза, уређење зелених површина, постављање расвјете и клупа на тaj простор, који ће да добије сасвим другачији и љепши изглед“, нагласио је Братић.

Представник Омладинске организације „Нова идеја Невесиње“ Љубиша Аћимовић рекао је да иза пројекта омладинског трга, који се реализује у три фазе, стоје три омладинске организације из Невесиња.

„Прва фаза је обухватала уређење 'Стазе здравља', друга фаза је постављање фонтане код спортске дворане, а трећа фаза је потпуно уређење овог парка у коме много младих проводи своје слободно вријеме“, истакао је Аћимовић.

Завршетак овог пројекта планиран је до краја године.

slika 1
[ Назад ]