Вијести

ИЗГРАДЊА КРУЖНОГ ТОКА У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ, УСКОРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА ПУТА ПРЕМА МОСТАРУ

3.9.2020

Изградњa друге кружне раскрнице у Невесињу улази у завршну фазу. Преостало је још да се уради завршни слој асфалта, вертикална и хоризонтална сигнализација, естетски елементи и ситни детаљи. Инвеститор пројекта вриједног 253.000 КМ је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске"Захваљујући доброј организацији посла и ажурности радника „Невесињепутева“ саобраћај практично није прекидан. Технички директор у овом предузећу Милован Самарџић каже да је непостојање градске обилазнице, укрштање магистралног и регионалног пута и близина школских и пословних објеката налагала да се кружна раскрница ријеши на савремен начин.

─У оквиру пројекта урађена је и ревитализација оштећеног бетонског платоа испред Спортске дворане , реконструисане су пјешаче стазе и рехабилитоване околне зелене површине ─ додаје Самарџић.

Начелник општине Миленко Авдаловић похвалио је извођача радова на квалитетно урађеном послу у рекордном року.

─ Модерно саобраћајно рјешење подигло је безбједност учесника у саобраћају на већи ниво и сада ће бити задовољни и возачи и пјешаци ─ истиче Авдаловић и додаје да је и град добио љепши изглед.

У локалној управи очекују да ускоро почне и рехабилитација дијела магистралног пута Невесиње – Мостар, до ентитетске границе.

̶  Имамо сазнање да је завршен тендер за овај пројекат који подразумијева постављање новог слоја асфалта и дјелимичну корекцију кривина  ̶  рекао је Авдаловић.

Укупна дужина дионице која ће бити обухваћена радовима износи 11 километара.

KrT4а
[ Назад ]