Вијести

НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА ОВЕ ГОДИНЕ САМО СА СИМБОЛИЧНИМ САДРЖАЈИМА

24.7.2020

Организациони одбор 145. Невесињске олимпијаде одлучио је данас да се ова традиционална манифестација ове године због пандемије корона вируса обиљежи само са симболичним садржајима. Одбор предлаже да се дио буџетских средстава планиран за овај догађај преусмјери за изградњу хиподрома на локалитету Бољковаче.



Пошто је ово година номинације Невесињске олимпијаде за УНЕСКО-ову листу нематеријалног културног насљеђа, организатори су одлучили да у Градској галерији приреде изложбу фотографија и архивске грађе о невесињском сабору традиције и витештва. Подсјећамо, номинацију је предложило Министарство просвјете и културе РС, а документацију је припремио Музеј Херцеговине у сарадњи са Општином Невесиње, Општинском туристичком организацијом, Радио Невесињем и Инфо центром.

Током готово вијек и по одржавања сабора витештва у Невесињу било је краћих и дужих прекида углавном изазваних ратним сукобима, а сада је по први пут пандемија разлог што Олимпијада неће бити организована са препознатљивим садржајима.




[ Назад ]